WELKOM

Aan iedereen die langskomt: heel hartelijk welkom op mijn blog!

woensdag 8 juli 2020

Zomer in coronatijd

Goedemiddag allemaal,

Het is nu begin juli, zomer zou je zeggen. Meteorologisch wel. Als je naar buiten kijkt lijkt het er niet op, alhoewel we in juni al wel een hittegolfje hebben gehad. En veel mooie dagen om buiten te zitten!
Heerlijk in de tuin, aan de tuintafel, mét daarop het tuintafelkleed. En als er wind staat moeten er tuintafelkleedgewichtjes aan, om wegwaaien te voorkomen.
Vroeger heeft mijn zusje eens van die tafelkleedgewichtjes gehaakt. Volgens mij van een patroon van Christel Krukkert, dat in de Hobby Handig stond. Nu helaas nergens meer te vinden. Dus dan maar zelf aan de slag.
Het eerste idee ontstond na het haken van de platte pauw uit het boekje 'Boerderij Beestjes', ook van Christel Krukkert. Als je die pauwogen haakt, twee stuks, en er een glazen knikker tussen stopt, met een handdoekhaakje er aan, heb je een leuk tafelkleedgewichtje!Toen zou mijn broer jarig worden. Hij heeft een VW Kever cabrio om op te knappen, dus zou het leuk zijn om kleine kevertjes als tafelkleedgewichtjes te maken. Het patroontje vond ik op Pinterest.
Twee weken later verjaarde mijn zwager; man van mijn jongste zusje en vader van hun 3 (bijna 4) kleine kindertjes. Hij heeft een oldtimer trekker, waarmee hij op evenementen staat. Hoe leuk zou het zijn om een klein trekkertje te haken, ook als tafelkleedgewichtje? Een patroon van zo'n trekker was niet te vinden, dus zelf maar wat ontworpen. En dat is gelukt!
Ze gaan straks nog een weekje weg met de vouwwagen, dus kunnen ze wel van die gewichtjes gebruiken. Voor hun dochter (4) haakte ik er een Unicorn bij, voor de zoontjes (3 + 1) een dino en een lieveheersbeestje. Alledrie patroontjes via Pinterest.Zo leuk om te maken en het werd ook enthousiast ontvangen.

Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten