WELKOM

Aan iedereen die langskomt: heel hartelijk welkom op mijn blog!

zaterdag 4 augustus 2012

Nieuw en oud

Goedenavond allemaal,
Zonet hebben we Ranomi Kromowidjojo haar tweede gouden medaille zien winnen. Ik ben wel blij dat de Olypische Spelen nu in Londen zijn en niet aan de andere kant van de wereld worden gehouden. Zo zijn de tijden tenminste een beetje op die van ons afgestemd en hoeven we niet midden in de nacht te kijken.
Ronald heeft nu bijna zijn eerste week vakantie achter de rug en daarin hebben we toch al veel gedaan. Maandags is hij begonnen met het schoonmaken van de dakkapel en ik heb weer wat schilderwerk gedaan. We hebben de verjaardag van mijn moeder gevierd en gister ben ik naar de opening van de winkel 'Bollen & zo' geweest. Dat is een heel sfeervolle winkel geworden waar ze speciale bollensoorten en andere leuke cadeau-artikelen verkopen die te maken hebben met bollen. Als presentje heb ik ze de bloemenmeisje-gelukshanger cadeau gedaan:

Het patroon heb ik van
Melanie - Mijn Knutsels. Zij maakt echt de leukste poppetjes en beestjes als gelukshanger.
Wat ook erg leuk was deze week, is het bezoek aan mijn oudtantes in Katwijk. Tante Nel (92) en tante Cok (89) wonen al jaren aan de Boulevard in Katwijk aan Zee. Vroeger ging ik daar logeren met mijn broertje Jaap. Nu ging ik op visite samen met mijn moeder en tante. Och och, wat een oude mensjes, maar zo lief!
Tante Nel had vroeger een manifacturenwinkel in Den Haag. Zo'n echte ouderwetse winkel met ladenkastjes en een vitrinetoonbank. Daar ben ik ook nog eens geweest en mocht toen van elk klein zakje dat ze hadden er eentje meenemen. Ik denk dat zo mijn tic voor zakjes, doosjes en kastjes is geboren.
En raad nu eens wat mijn moeder en ik meekregen van tante Nel? De kassa... het enige oude stuk dat nog origineel in de winkel heeft gestaan. Hoe vind je 'm?

En wat vind je van de sticker die achterop geplakt zit? Geweldig toch? Wij zijn er erg blij mee en hij prijkt nu in onze workshopruimte. Dat is toch ook een klein winkeltje. De kassa zit wel helemaal vastgeroest en sluit niet meer, maar misschien is er nog iemand die daar eens naar wil kijken.

Tot de volgende keer!

3 opmerkingen:

 1. Wat gaaf zeg zo'n oude kassa, dat is gewoon een museumstuk! We hebben trouwens wel wat grappige overeenkomsten, mijn man heet ook Ronald, wij gingen vroeger ieder jaar met vakantie twee weken naar Katwijk aan zee (huurden een deel van een huis in de Jan Tooropstraat)..Katwijk is voor mij echt jeugdsentiment...ennn ik had eveneens twee oudtantes, tante Miep en tante Jans...geloof het of niet, maar die hadden dus samen óók een winkel, in hoeden! (volgens mij in Den Haag, maar dat weet ik niet meer zeker).
  Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oo..bizar, nu ik het teruglees zie ik dat jou oudtantes in Den Haag zaten en die van mij volgens mij ook, dat had ik zelfs nog over het hoofd gezien...hahaha! Ik ga vandaag even navragen of dat inderdaad zo was!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja zeg leuk zo'n oude kassa,ik weet nog dat ik in 1975 moest gaan werken ik had eigenlijk geen idee van wat ik wilde worden en zo ben ik toendertijd bij de Hema tercht gekomen op de drukste afdeling namelijk schoolartikelen ik moest toen met een collega alles eerst uit het hoofd uitrekenen en dan het hele bedrag aanslaan op zo'n kassa ja eigenlijk niet aanslaan maar de nummertjes verzetten in de hoogte of naar beneden schuiven geweldige tijd was dat zo heb ik goed leren hoofdrekenen dat gaat nu wel even anders tegenwoordig kunnen ze alleen nog maar met behulp van de electronica
  leuk voor je gefeliciteerd met je nieuwe aanwinst groetjes van Joke Mulder

  BeantwoordenVerwijderen